lauantai 21. huhtikuuta 2012

Kiljuset palaavat!


Syksyllä ilmestyy Satukustannukselta minun ja kuvittaja Mika Launiksen ensimmäinen uusi Kiljus-kirja. Jalmari Finnen luomia hahmoja on tuotu lähemmäksi nykyaikaa, 1950-60-luvulle.

Dancing With Myself

Nigel Bird invited me as a guest on his blog. Thanks, Nigel!

tiistai 17. huhtikuuta 2012

Uusia kirjoja kaupoissa!

Tänään posti toi Mustan pyörteen tekijänkappaleet, ja Urho ja Aaveiden meri tuli jo viime viikolla. Molempia pitäisi siis olla jo saatavana. Tammen sivulle ei näköjään vieläkään ole saatu Urhon kansikuvaa, vaikka jo kerran huomautin siitä.

torstai 12. huhtikuuta 2012

Haastattelu Stradaan

Axa Sorjanen haastatteli minua Stradaan kirjailijan urani alkuajoista ja nykyvaiheesta. Perjantaina 13.4. kello 21.30 TV1:ssä aiheena Jerry Cotton, haastateltavina myös Jouko Raivio ja Moog Konttinen. Leikkaamaton haastatteluni löytyy täältä.

maanantai 9. huhtikuuta 2012

Musta taivas menestyy Saksassa

 

Saksalainen aikakauslehti Die Zeit julkaisee kerran kuussa listan, johon sikäläiset kriitikot ja dekkarispesialistit keräävät suosikkejaan uutuuskirjoista. Schwarzer Himmel löytyy huhtikuun listalta sijalta seitsemän. "Noir-groteski", kuuluu kuvaus. Ja siihenhän minä tähtäsin. Stefan Mosterin käännös on ilmeisen onnistunut.

Uusi pokkari


Viimekesäinen Onni Syrjänen tulee näinä päivinä myyntiin pokkarina. Komean kannen kuvasi Juuso Noronkoski.

Uusi Mujunen pian kaupoissa


Musta pyörre on ilmestynyt e-kirjana Elisalta! Paperiversio tulee kauppoihin lähipäivinä. Komea kansi on Jussi Kaakisen käsialaa.

sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Konstaapeli Mutasen uusi arvoitus


Pari tuntia sitten sain Jusa Hämäläiseltä uuden Mutas-kirjan upeat kuvat! Konstaapeli Mutanen ja loma-arvoitus ilmestyy Sanoma Prolta kesällä 2012. Tätä kirjaa oli erityisen hauska kirjoittaa, koska tein sen tyttäreni Marikin kanssa.

Mutta mistähän Jusa mahtoi löytää Mutaselle noin tyylikkään lomapaidan?