torstai 28. huhtikuuta 2011

ONNI SYRJÄNEN RATSASTAA JÄLLEEN!

Tai pitäisi ehkä kirjoittaa: hoippuu taas satulassa. Hevosia ei tosin tässä kirjassa näy.

Kasvot katuojassa on ilmestynyt tänään e-kirjana. Sen voi ladata täältä: http://kirja.elisa.fi/ekirja/kasvot-katuojassa – parin viikon ajan alehintaan.
Paperiversiota joutuu odottelemaan toukokuun puoliväliin saakka.

Kovan onnen asianajaja Onni Syrjänen on päässyt sänkyyn elämänsä naisen kanssa. Ikävä kyllä Elina on murhattu ja Syrjänen pääepäilty. Totuutta jäljittäessään Syrjänen joutuu synkälle matkalla menneisyyteen – myös omaansa.

Kotikaupunkinsa Keravan lisäksi Onni liikkuu Hämeenlinnassa ja kohtaa tutut rikospoliisit Nikkilän ja Pohjasen sekä alamaailman tietomies Allu Nygrenin. Elinan murhaajan lisäksi kateissa ovat myös serkkutytön aviomies, syöpälasten miljoonat ja Onnin usko ihmiseen.

Komea päällys on Lasse Rantasen käsialaa. Kustantaja CrimeTime.

Onni Syrjäsen pariin olen palannut aika ajoin vuodesta 1995 lähtien, jolloin kirjoitin novellin Kasvot betonissa. Mies on seikkaillut novellien lisäksi samannimisessä kuunnelmassa (Radioteatteri 2006), 22 sanomalehden kesädekkarissa Hurjan pojan tyttö (2007) ja siitä muokkaamassani pienoisromaanissa Kasvot tuulilasissa (2010). Kehitteillä on ollut myös tv-sarjaa ja sarjakuvaa, mutta ne eivät vielä ole toteutuneet. Lisää romaaneja on ainakin tulossa.

Usein minulta on kysytty hahmon omaelämäkerrallisuutta. Minulla on Onnin kanssa paljon yhteistä, kuten ikä, Kerava ja pystytukka. Minäkin olen joskus juonut Koskenkorvaa raakana. En kuitenkaan päässyt koskaan oikeustieteelliseen, koska en jaksanut lukea pääsykoekirjoja toista kertaa. Onnin elämässä on myös jonkin verran enemmän dramatiikkaa kuin omassani, mutta rikostarinoiden antisankarille se lankeaa luonnostaan.

Kohtalonsa kullakin.

2 kommenttia:

  1. Tuo pystytukka on siitä hyvä, että kun paljon kirjoittaa, niin tukka ei valahda silmille; se olisi erittäin ikävää ja häiritsevää, eikö? :))))
    Tervetuloa vastavierailulle, niin saadaan bloggailut käyntiin. Ja työniloa, jota sulla tosin tuntuu riittävänkin.

    VastaaPoista
  2. Tapani, tuo pystytukka on siitä hyvä, että kun paljon kirjoittaa, on eduksi, että tukka ei valahda silmille. Se olisi ikävää ja häiritsevää, eikö? Juuri siksihän varmaan olet valinnut tuon hiusmallin :))))
    Tervetuloa vastavierailulle, niin saadaan bloggailu-linkitykset käyntiin. Ja kirjoittamisintoa, sitähän sulla tosin riittääkiin.

    VastaaPoista