sunnuntai 28. syyskuuta 2014

KOLMAS UUSI KILJUNEN


Uusi Kiljus-kirja on ilmestynyt!

Kiljusen uusi herrasväki on asettunut kerrostaloasukkaiksi Helsinkiin ja talonmies Takkusen valtapiiriin. Kun Kiljuset häädetään avaruusrakettitempauksen jälkeen kaupunkikodistaan, he ostavat asuntolaivan luotettavan näköiseltä mieheltä. Laiva osoittautuu ruosteiseksi proomuksi. He vievät kuitenkin huonekalunsa ja tavaransa sinne ja jäävät yöksi. Aamulla  Kiljuset huomaavat olevansa avomerellä. Pulla nimittäin on järsinyt kiinnitysköyden poikki, koska sen päälle kaatui muutossa lihakastiketta. Tästä alkaa hurja ja vauhdikas, ellei peräti sotaisa merielämän jakso Kiljusen uuden herrasväen seikkailuissa. Tapahtumat sijoittuvat Helsingin edustalle.

Tämä oli ensimmäinen Kiljus-kirja, jonka kirjoitin yhtenäiseksi lastenromaaniksi enkä tarina kerrallaan. Näin kokonaisuus pysyy ehkä paremmin kasassa. Nyt tuli myös ensimmäistä kertaa Kiljusissa eteen se pakollinen tuumaustauko, joka yleensä edeltää kirjan loppuratkaisuja. Vauhtiin päästyään henkilöt harvoin noudattavat suunnitelmiani pilkuntarkasti. 

Hauskahan tämän perheen toilailuja on tietysti seurata, ja nyt mukana on myös Finneltä tuttua satiiria mahtimiesten mokailusta. Mika Launiksen kuvat ovat yhtä komeita ja hulvattomia kuin aina.

Kaikki kolme Kiljusen uusi herrasväki -kirjaa ovat nyt saatavissa myös e-kirjoina Elisalta.

Uuden herrasväen synnystä olen kertonut aiemmassa blogissani.

Kuvassa minä ja kuvittaja Mika Launis kohtaamme Jalmari Finnen haamun Sastamalan Kirjojen talon Kiljusille omistetussa huvilassa. (Kuva: Satukustannus Oy)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti