sunnuntai 28. marraskuuta 2021

JOULUKATALOGI 2021

 Kun nyt kirjoittelen jo vuoden 2023 kirjaa, on syytä luoda katsaus tämän vuoden tuotantoon. Samalla voin suositella joululahjakirjoja.

Tänä vuonna minulta ilmestyi neljä kirjaa aikuisille. Ensimmäisenä tuli Miehet maailmalla, jota voin suositella huumorin ystäville. Kansi: Jussi Kaakinen




Outsiderin eli Aarne Haapakosken ja Seppo Tuiskun kirjoittamista Pekka Lipposen seikkailuista toimitin kirjan Pekka Lipponen kaukomailla, johon laadin myös jälkipuheen. Sitä voin suositella jännityksen ja huumorin ystäville. Kansi: Juho Juntunen

Väinö Mujunen jatkoi tutkimuksiaan vaaran vuonna 1948 sarjan kuudennessa kirjassa Keltainen Cadillac. Suosittelen kirjaa historiallisen jännityksen ystäville. JT Lindroos kirjoitti Kulttuuritoimituksen sivulla näin: "Keltainen Cadillac on valloittava, koukuttava ja nautinnollisen rosoinen. Tapani Bagge osoittaa jälleen kerran olevansa ajattoman kirjallisuuden maailmanluokan spesialisti." Kansi: Jussi Kaakinen




Tuhon torni sisältää Miehet maailmalla -kirjan pitkän avaustarinan selkokielelle mukautettuna. Koskelan ja minäkertojan remonttikierre ja siitä seuraava asuntoauton hakumatka Latviaan on saanut Ilkka Vuojalan upean kuvituksen. Kirjaa voi suositella niille aikuisille ja vähän nuoremmillekin, jotka kaipaavat helppoa ja hauskaa lukemista.

Lapsillekin julkaisin tänä vuonna neljä kirjaa. Jännitystä kaipaaville alakouluikäisille lapsille ja vähän vanhemmillekin suosittelen Sielulinnun arvoitusta. Sarjan viides kirja vie Apassit seikkailemaan Viipuriin. Vuosi on yhä 1910. Carlos da Cruzin loistava kuvitus.



Elsan ja Elmerin etsivätoimisto tarjoaa lapsille jännitystä ja huumoria. Sarjan toisessa kirjassa Pikkuvelivaras räväkkä painimestari Elsa ja tietoviisas Elmeri jäljittävät kadonnutta Pikkuveliä. Silja-Maria Wihersaaren mainio kuvitus.

Jenni ja ystävyyden talo on Jennin ja Totin toinen seikkailu, jota voin suositella helppolukuisen huumorin ystäville. Hannamari Ruohosen hieno kuvitus.



Ukulele-etsivä Nana ja hänen uskollinen palvelijansa Armas seikkailevat kolmannessa kirjassaan Maltan harakan jäljillä. Tätä kuvakirjaa suosittelen 3-100-vuotiaille huumorin ja kevyen jännityksen ystäville, eikä se ole kielletty yli satavuotiailtakaan. Jusa Hämäläisen komea kuvitus.

Bonuksena mainittakoon kymmenen vanhaa FinnWestiäni, jotka ovat nyt tulleet saataville e-kirjoina ja tulevat pikapuoliiin myös äänikirjoina. 


Vuonna 1998 tuli TV1:ltä käsikirjoittamani palomiessarja Pelastajat, jonka pohjalta kirjoitin saman tien romaanin. Se on nyt tulossa e- ja äänikirjana, kuten paljon muutakin aiempaa tuotantoani.


Eikä pidä unohtaa kappaletta Taksikuski, jonka sanoitin ja Pekka Tiilikainen sävelsi Pekan ja Beatmakersin upealle levylle Ainutlaatuinen.


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti