perjantai 15. joulukuuta 2023

VAIKEAT JUONET


Kun 1983 aloin parikymppisenä kirjoittaa työkseni Jerry Cottonia, minulla oli alkuun vaikeuksia juttujen juonten kanssa. Yhden jutun (varmaankin Timanttimania, 1/84) jouduin kirjoittamaan uusiksi, kun Tuiskun Seppo ei ollut tyytyväinen siihen. Sankari joutui konnien vangiksi jo puolivälissä ja tarina pysähtyi.

Sitten sain Sepolta 33-sivuisen synopsiksen 110-liuskaiseen juttuun. Kyllä siitä juttu syntyi, Verivideo nimeltään (3/84), mutta en saanut juonesta oikein mitään irti. Se oli liian valmis ja minun makuuni hieman kuivakka. Seppo huomasi sen lopputuloksesta ja sanoi, että tee sitten itse synopsiksesi.
Mutta ne synopsikset käytiin yhdessä läpi ennen kuin pääsin kirjoittamaan, ja Tuisku teki hyviä kysymyksiä: Miksi Jerry tekee noin? Oletko ottanut selvää, että jäteauto toimii tuolla tavalla? Kuka sen autonkuljettajan tappoi?
Vähitellen opin sitten laatimaan synopsikset niin, ettei Tuiskun enää tarvinnut tarkistaa niitä. Myöhemmin 90-luvun alussa autoin Surkan Timoa alkuun Cottonin juonten kehittelyssä, kun toimitin lehteä Tuiskun jäätyä eläkkeelle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti