keskiviikko 11. marraskuuta 2020

JOULUKATALOGI 2020

Kun ensi vuoden kirjat on suurimmaksi osaksi kirjoitettu, on hyvä luoda katsaus tämän vuoden kirjoihin. Samalla voin suositella joululahjakirjoja niitä etsiville.

Tänä vuonna minulta ilmestyi peräti kaksi rikosromaania. Vierasta maata suosittelen vauhdikkaan toimintajännärin ystävälle.

"Vauhdikas romaani on taattua Baggea: hauskaa, helppolukuista ja mukaansatempaavaa viihdettä, joka saa heittämään aivot narikkaan ja huolet huomiseen."

Riikka Happonen, Hämeen Sanomat

Sinimustaa kyytiä suosittelen historiallista rikosromaania arvostavalle.

"Bagge yhdistää totta ja tarua jännitysjuoneen. Kahdessa aikatasossa kulkeva tarina rullaa kuin muiluttajien auto yössä."

Juha Sihto, Aamulehti

 





Jäätävää kyytiä -selkojännäriä suosittelen nuorille:

"…lennokas juoni vetää nuoren lukijan seikkailuun, johon kirjan ilmeikäs kuvitus tuo lisävipinää."

Tuijata.Kulttuuripohdintoja 



Apassit-sarjan neljättä kirjaa Rautamiehen arvoitusta suosittelen alakouluikäisille jännityksen ja historian ystäville, mutta myös aikuisille. Keksintöjen arvoitusta suosittelen kaikille, joita kiinnostaa kuka keksi mitä, miten ja milloin.

"Jälleen kerran Bagge yhdistää sulavasti historiaa ja seikkailua vetäväksi tarinaksi, josta ei jännitystä ja käänteitä puutu. Carlos da Cruzin nelivärikuvitus tekee kirjasta houkuttelevan ja tukee tarinaa upeasti."

Kirjojen keskellä -blogi


Elsan etsivätoimiston avauskirjaa Polkupyörävarkaat suosittelen 6-10-vuotiaille jännityksen ja huumorin ystäville. 

"Dialogivetoisesti etenevä tarina rullaa liukkaasti kohti vauhdikkaita ja jopa hiukan uhkaavia loppurytinöitä. Jännitystä kuitenkin leikataan huumorilla. Varsinkin väärinkäsityksiin perustuva sanailu naurattaa kovasti."

Marjo Jääskä, Onnimanni




Ukulele-etsivä Nanan toista seikkailua Kultaisen ukulelen arvoitus suosittelen 3-115-vuotiaille salapoliisitarinoiden ja huumorin ystäville.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti