maanantai 17. marraskuuta 2014

HAVANNAN KUU -NÄYTELMÄN MUSIIKKI

Suunnattoman suuren suosion vuoksi rikollinen musiikkikomedia Havannan kuu jatkaa keväällä Hämeenlinnan Teatterin ohjelmistossa. Helmi-maaliskuussa on seitsemän näytöstä, joista yksi on jo varattu täyteen. Kannattaa pitää kiirettä, jos haluaa vielä nähdä näytelmän.

Ruumiin kulttuurin arviossa olisi toivottu käsiohjelmaan biisilistaa. Täytetään se toive nyt täällä blogissa. Kappaleen nimen jälkeen on ilmoitettu tekijät ja suluissa se artisti/yhtye, jonka versiosta sain innoituksen ottaa laulu mukaan näytelmään.

Havana Moon Chuck Berry (Berry, Carlos Santana)
Hoss’s Theme säv. Antti Paranko
Adagio Tomaso Albinoni
Kohtalon tähti (Flaming Star) Sherman Edwards / Sid Wayne, suom. sanat Saukki (Timo Jämsen)
Maanantai Pauli Hanhiniemi (Kolmas Nainen)
Varjojen yö (Jak to dziewczyna) Stefan Rembowski / Janusz Bibik; suom. sanat Reino Helismaa (Topi Sorsakoski & Agents)
Paha Vaanii Marko Haavisto (Marko Haavisto ja Poutahaukat)
Miksi naiset aina rakastuvat renttuihin Eero Hyyppä (Juliet Jonesin sydän)
Sjöroos Suspence säv. Antti Paranko
Siipeen jos sain Pauli Hanhiniemi (Pauli Hanhiniemen Perunateatteri, Hehkumo)
Coffin Riders säv. Antti Paranko
Vain yksin me kaksi (I Love How You Love Me) Barry Mann / Larry Kolber, suom. sanat Jukka Itkonen (Topi Sorsakoski & Agents)
Sydämeni osuman sai (Something's Gotten Hold of My Heart) Roger Cook / Roger Greenaway, suom. sanat Pauli Hanhiniemi (Siiri Nordin)
Aamuseitsemään (Nine to Five) Dolly Parton, suom. sanat Raul Reiman (Anita Hirvonen)
Theme for Allu & Leila säv. Antti Paranko
Havannan kuu Chuck Berry, suom. sanat Tapani Bagge, sov. Antti Paranko
Salsa Havana säv. Antti Paranko


Musiikin runsaus oli ohjaaja Kirsi-Kaisa Sinisalon idea. Hänen pyynnöstään mietin sopivia kappaleita ja niiden käyttöä jo näytelmää kirjoittaessani. Alkuperäinen listani hieman muuttui, kun tekstiä hiottiin työryhmän kanssa. Kapellimestarina ja yhden miehen bändinä toiminut Antti Paranko sovitti biisit, sävelsi siirtymä- ja tunnelmamusiikkia ja otti mukaan Albinonin Adagion. Työryhmä esitti Dolly Partonin Nine to Fivea, minä etsin siihen suomalaiset sanat. Chuck Berryn Havana Moonin päädyin sanoittamaan itse suomeksi. Pois jäivät Abban Money Money Money ja Popedan Tahdotko mut tosiaan.

Vielä täytyy mainita erikseen koreografi Jens Walentinsson, joka onnistui luomaan ja harjoituttamaan mainiosti hahmoihin ja tarinaan istuvat tanssit, askelkuviot ja liikeradat. Kuten tästäkin Tommi Kantasen koosteesta näkyy:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti