keskiviikko 26. marraskuuta 2014

PIENI TALVISOTA – KIRJE RINTAMALTA


Täältä jostakin 27.11.2014
Hämeenlinna Noir -sarjan kahdeksannen kirjan tapahtumat alkoivat viikko sitten tiistaina. Aloin kirjoittaa niistä syyskuun alussa. 
    Idea oli muhinut päässäni jo vuosikausia. 
Alun perin Pienen talvisodan piti olla seuraava rikosromaanini Valkoisen hehkun (2009) jälkeen, mutta sitten Hehkusta kasvoi neliosainen Mujus-sarja ja muutama muukin dekkari kiilasi väliin, viimeksi Havannan kuu. Pienen talvisodan tapahtumat ovat suoraa jatkoa Havannan kuulle, vain pari kuukautta on kulunut välissä.
Jossain vaiheessa ajattelin lopettaa koko Hämeenlinna Noir -sarjan Pieneen talvisotaan, mutta jatkokehittelyssä syntyi trilogia, jonka keskimmäinen kirja tämä on.
Näin sattumanvaraista on suunnitelmallisestikin toimivan kirjailijan eteneminen urallaan.
Tällä hetkellä Pieni talvisota on luettavana kaikkiaan seitsemällä ihmisellä: kustantajani Crime Timen tehokaksikolla Jouni Tervolla ja Harri Nykäsellä, kustannustoimittaja Asko Alasella, kannentekijä Jussi Kaakisella, agentillani Elina Ahlbäckillä ja parilla muulla luottolukijalla. Odotan kommentteja ja kansikuvaideaa.
Olo on yhtä aikaa helpottunut, haikea ja jännittynyt. 
Helpottunut siksi, että iso osa urakasta on takanapäin. Tarkistelua ja korjailua toki vielä riittää.
Haikea siksi, että menee taas pari vuotta ennen kuin kirjoitan kirjaa näistä Hämeenlinnan hurjista. Seuraavaksi on dekkarilistalla vuorossa nuortenjännäri vuodesta 1914 ja sen jälkeen Väinö Mujusen ”nuoruussseikkailu” 1930-luvun alusta.
Jännittynyt siksi, että odotan ensikommentteja ja kansikuvaa. Ja tietysti lukijoiden vastaanottoa sitten maaliskuussa, kun kirja ilmestyy.
Tässä vähän johdatusta Pienen talvisodan tapahtumiin:

Marraskuun loppu 2014. Keravalaisjengi Sherwood Kingsiin kuuluva huumekauppias tapetaan Hämeenlinnan Katumassa – kahteen kertaan. Mustat enkelit ottavat kunnian teosta. 
Alkaa taistelu Etelä-Hämeestä. 
Rintamalinjoja sotkevat yksinäinen kostaja ja Allu Nygren, jonka ikuinen pyristely lain ja laittomuuksien rajamailla uhkaa kallistua rikoksen puolelle.
Ennen pitkää käynnissä on pieni talvisota autopommeineen ja sinkoiskuineen. Pelastaako poliisipuoliso Leila Pohjanen jälleen kerran Allun – vai vetääkö Allu turmion tielle myös vanhan kaverinsa Jarkka Nurmisen ja jo eläkkeelle vetäytyneen alamaalman asekauppiaan Leksa Miettisen Niina-vaimoineen? Onko enkelipomo Hurme tullut oikeasti uskoon vankilassa? Kestääkö tämä sota 105 kunnian päivää – vai viisitoista häpeän yötä?


Pieni talvisota ilmestyy 13.3.2015, joka on sen kuuluisamman talvisodan päättymisen vuospäivä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti