tiistai 5. joulukuuta 2017

KULTTUURITYÖLÄISEN TILINTEKOA

Suomi täyttää huomenna sata vuotta. Mikä on ollut minun panokseni juhlavuoden kulttuuriin?

Paperikirjoja on ilmestynyt neljä: rikosnovellikokoelma Haudasta lomalla, selkoveijariromaani Alligaattori (kuvitus Jussi Kaakinen), Kaisa-sarjan lastenkirja Talvella (kuvitus Hannamari Ruohonen) ja Elviira Noir -sarjan toinen rikosromaani Pirunsaari.
Uusia äänikirjoja on tullut kaksi: Hämeenlinna Noir -sarjan yhdeksäs rikosromaani Vieras mies ja kolmas Elviira Noir -kirja Pitkä kosto.


Olin mukana kahdessa novelliantologiassa: tarinalla Mökki kirjassa Iloinen itsenäisyys ja tarinalla Pihasauna kirjassa Suomalaisia saunanovelleja.
Näytelmäpuolelta voi mainita Havannan kuun kaksi eri versiota: Taivalkosken näyttämöllä alkuperäisellä nimellä ja Honkalinnan kesäteatterissa Hollolassa nimellä Hollolasta Teksasiin.

Ruumiin kulttuuriin tein pitkän artikkelin sekä Yrjö Halmeesta että kapteeni Hellistä, Hämeen Sanomiin kulttuurikolumneja ja Kaupunkiuutisiin huumoritarinoita.

Sanoitukseni pääsivät sekä Pekka Tiilikaisen että Matti Eskon levylle.

Entä vuosi 2018? Onko jotakin uutta tulossa vai olenko jo heittäytynyt lepäämään laakereillani?

Ensi vuodelle on valmiina kolme kirjaa, jotka ilmestyvät alkuvuodesta: Apassit-sarjan aloittava lasten ja varhaisnuorten jännäri Aavehevosen arvoitus (kuvitus Carlos da Cruz), Hämeenlinna Noir -sarjaa jatkava Vieras mies ja humoristinen tarinakokoelma Miehet asialla. Tekeillä on kaksi selkokirjaa, yksi aikuisille ja toinen nuorille, sekä Apassit-sarjan toinen kirja Vanajaveden hirviö, joka ilmestyy syksyllä.

Ensi-iltaan on tulossa kaksi näytelmää: 28.2. Seinäjoen kaupunginteatteriin Christian Lindroosin ohjaama dramatisoitu konsertti Villi 50-luku ja syksyllä Helsingin kaupunginteatteriin lastennäytelmä Tahvo ja Bella. (Korjaus: Tahvon ja Bellan ensi-ilta on helmikuussa 2019.)

Villissä 50-luvussa on mukana nimikkokappale, jossa on minun sanani ja Sofia Finnilän sävellys. Tahvoon ja Bellaan sanoitin alku- ja loppubiisin.Ruumiin kulttuuriin olen luvannut kirjoittaa George V. Higginsistä ja Arto Tuovisesta.

Ensi vuonna on tarkoitus kirjoittaa myös kolmas Apassit-kirja ja pari suuritöistä historiallista romaania, joista toinen on rikosromaani ja ensimmäinen ei. Niistä lisää myöhemmin.

Perinteinen Dekkaripaja on jälleen heinäkuun alussa, nyt jo toista kertaa Tampereella Ahlmanin opiston tiloissa.

Keikkarintamalla on toistaiseksi vain pari varausta. Nettisivultani tapanibagge.wordpress.com löytyy keikkakalenteri, jota pidän ajan tasalla. Sieltä löytyvät myös ajantasaiset teosluettelot, joitakin näytetarinoita sekä linkkejä tv-esiintymisiini ja Yle Areenassa.oleviin kuunnelmiini.

Sillä välin: Ostakaa ja lainatkaa kirjoja ja levyjä! Käykää teatterissa! Olen liian vanha menemään oikeisiin töihin.

Ja hyvää itsenäisyyspäivää, satavuotias Suomi! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti