lauantai 30. syyskuuta 2023

MIKSI LOPETIN?


Yhtenä perjantain ja lauantain välisenä yönä kello 0.47 sain viestin puhelimeeni: ”Mixi lopetit Hämeenlinna Noirin? Se oli niin hauska.”


Vastaavia kyselyjä tulee aina silloin tällöin eri muodoissa. ”Tuleeko Elviira Noiria vielä lisää?” ”Miksei Onni Syrjänen ole seikkaillut aikoihin?” ja jopa ”Koska tulee seuraava Ruusu Toivonen?”


Totuus on, että minä en ole lopettanut yhtäkään sarjaani. Ne voivat vielä jatkua. Hämeenlinna Noirin kohdalla kävi niin, että Pienen talvisodan jälkeen aloitin sarjan yhdeksännen kirjan, jossa Allu ja Jarkka olivat vankilassa, mutta yhteyteni Alluun katkesi. Ehkä hän otti nokkiinsa siitä, että joutui vankilaan, mutta minkä minä sille mahdoin. Minä vain kirjasin, mitä tapahtui.


Se romaani kutistui novelliksi Jutun loppu, joka ilmestyi kokoelmassani Haudasta lomalla. Sen jälkeen olen kirjoittanut muutama vuosi sitten Allusta yhden novellin antologiaan, joka ei vieläkään ole ilmestynyt. Luultavasti novelli ilmestyy ainakin seuraavassa omassa rikosnovellikokoelmassani. Vuotta en vielä tiedä.


Kirjoitin myös Vieraan miehen, joka on nimellisesti yhdeksäs Hämeenlinna Noir -kirja, koska se tapahtuu täällä ja siinä ovat mukana tutut hämeenlinnalaiset poliisit, mutta oikeastaan se on Ruusu Toivonen -sarjan avaus.


Elviira Noir oli alun perinkin tarkoitettu trilogiaksi. Minulla on kyllä sarjaan lisäideoita, mutta saa nähdä, koska ne kirjoitan. Sama koskee Hämeenlinna Noiria, Ruusu Toivosta ja Onni Syrjästä.


Tällä hetkellä kirjoitan vain yhden rikosromaanin vuodessa, jotta aikaa jää tietokirjoille, muille romaaneillle ja lasten- ja nuortenkirjoille. Paras yhteys dekkarisankareistani minulla on nyt Väinö Mujuseen, jonka muistelmia olen kirjannut tähän mennessä kahdeksan kirjan verran. Mutta koskaan ei tiedä, milloin tilanne muuttuu. Mujusenkin kanssa oli välillä seitsemän vuoden tauko.


Sarjapäähenkilöt ovat oikukkaita tyyppejä. Ainakin minun päähenkilöni.


Uusin Mujus-kirjani on Pomminvihreät renkaat, joka on vastikään ilmestynyt. Lukekaa sitä ja kehukaa niin, että Väinökin huomaa. Ehkä se pitää hänet suopeana sarjan jatkolle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti