maanantai 29. joulukuuta 2014

ENNUSTUS TULEVALLE VUODELLE

Vuoden 2015 kirjat on minun osaltani suunnilleen kirjoitettu. Jäljellä on enää korjailua ja pientä uudelleenkirjoitusta. Pari kuvakirjatekstiä on valmiina jo seuraavillekin vuosille, odottamassa että kuvittaja ehtii paneutua käsikseeni tai kustantajan ohjelmaan mahtuu.

Keväällä minulta ilmestyy Hämeenlinna Noir -sarjan kahdeksas rikosromaani Pieni talvisota. Siitä on kehitteillä julkistustapahtuma 13.3. tienoilla JP Koskisen kanssa, jonka talvisotaromaani Kuinka sydän pysäytetään ilmestyy samaan aikaan. 

Hämeenlinna Noirin edellisestä kirjasta Havannan kuu tulee pokkaripainos. Havannan kuu -näytelmä jatkaa Hämeenlinnan Teatterissa vielä helmi-maaliskuussa.

Nukketeatteri Vahapapu esittää Hämeen linnan loppiaistapahtumassa näytelmääni Tahvo ja Bella pyörremyrskyssä. Tahvo ja Bella -kirjojen kuvittajan Salla Savolaisen kanssa olen tehnyt kuvakirjaa Hämeenlinnan Janne, jossa Jean Sibelius kertoo lapsuus- ja nuoruusvuosistaan vähintäänkin koko totuuden. Kirja ilmestyy loppukesästä.Kesäkuussa tulee yhdeksäs Kaisa-kirja Rannalla. Hannamari Ruohonen on jälleen kuvittajana. Nyt isän tyttöystävä Sirkka kertoo odottavansa uutta lasta, ja Kaisa lähtee kotoa pois, koska häntä ei enää tarvita. Onneksi rannalta löytyy talonmies Laine, jonka kanssa on hyvä puhua asiat selviksi.Ensi syksyksi on suunniteltu paria kirjajulkaisua, jotka eivät periaatteessa vaadi minulta uutta tekstiä, mutta vanhoja täytyy valikoida ja ehkä hieman editoida. Näistä kerron myöhemmin lisää.

Sarjakuvan puolella on virityksiä muutamankin kovan luokan piirtäjän kanssa. Osa niistä saattaa toteutua julkaisuna jo ensi vuoden aikana.Dekkariseuran Ruumiin kulttuuriin olen luvannut tehdä vuoden mittaan kolme juttua. Ykköseen tulee laaja Donald E. Westlake -artikkeli hänen postuumin kirjoituskokoelmansa The Getaway Car pohjalta. Westlake on ollut suosikkini siitä lähtien kun luin Kuuman kiven suomennoksen melko tuoreeltaan. Olen lukenut lähes kaiken, mitä hän kirjoitti omalla nimellään, ja ison osan salanimikirjoistakin. Lukiossa aloin lukea englanninkielisiä kirjoja, kun löysin kirjastosta ja kirjakaupasta suomentamattomia Westlakeja. Myöhemmin päädyin jopa suomentamaan hänen Parker-romaaninsa Comeback.

Hämeen Sanomien kulttuurisivulle kirjoitan kolumnin kuuden viikon välein. Viimeksi tein näitä joskus toista kymmentä vuotta sitten ja muistan, että aiheen keksimisessä oli aina kova työ. Saa nähdä, miten siitä nyt suoriutuu.

Tarkoitus on kirjoittaa vuoden aikana ainakin kaksi kirjaa. Ensimmäinen on vuoteen 1914 sijoittuva nuortenromaani, jonka päähenkilö on tyttö, ja toinen 1930-luvun alkuun sijoittuva Väinö Mujusen nuoruusseikkailu. Mujunen on tuolloin nelikymppinen Etsivän keskuspoliisin etsivä, hän on naimisissa Mairensa kanssa ja hänellä on kaksi kättä ja Browning.

Elän jännityksessä. Ja jännityksestä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti