tiistai 16. joulukuuta 2014

VÄLIVUODEN SALDO: KAKSI NÄYTELMÄÄ JA KUUSI KIRJAA

Tänä vuonna en yltänyt ennätyksiin. Tuloksena oli vain kaksi ensi-iltaan ehtinyttä näytelmää ja kuusi ilmestynyttä kirjaa. Lehtijuttuja tuli jonkin verran.

Selvä välivuosi siis. Ensi vuodesta saattaa tulla vielä hiljaisempi – tai sitten ei. Katellaan, niin kuin hämäläiset sanovat.

NÄYTELMÄT

Tammikuussa Nukketeatteri Vahapapu esitti Tahvon ja Bellan keväthuumaa Hämeen linnan loppiaistapahtumassa.Syyskuussa oli rikollisen musiikkikomedian Havannan kuun kantaesitys Hämeenlinnan teatterissa.Kumpaakin näytelmää esitettiin täysille katsomoille. Havannan kuu jatkaa keväälle. Vahapapu esittää 7.1.2015 Hämeen linnan loppiaistapahtumassa näytelmää Tahvo ja Bella pyörremyrskyssä.

KIRJAT AIKUISILLE

Aikuisille ilmestyi Hämeenlinnan Noir -sarjan seitsemäs rikosromaani Havannan kuu ja Mujus-sarjan päätösosan Punainen varjo pokkaripainos. Kai Hirvasnoro kirjoitti Kansan Uutisten Viikkolehdessä: ”Havannan kuu osoittaa Baggen olevan edelleen iskussa tämänkin sarjansa kanssa.” 

 
Helsinki Noir -antologiassa ilmestyi novellini Rankka sade sekä suomeksi että englanniksi. Jussi K. Niemelä kirjoitti Kannesta kanteen -blogissaan: ”Äärimmäisen ekonominen ja tehokas tyyli on Baggen vahvuus. Hän kuuluu maamme noir-kirjailijoiden kärkikaartiin, kuten myös Rankka sade osoittaa. Kerrassaan mestarillinen novelli, antologian ylivoimaisesti paras. Ammattimies asialla.”
KIRJAT LAPSILLE

Kaisa-sarjan kolme ensimmäistä lastenromaania ilmestyi Hannamari Ruohosen uudelleen kuvittamana yhteispainoksena. Kaisa pääsi IBBY:n helppolukuisten kirjojen tämän vuoden kunnialistalle yhtenä Suomen edustajana.

Kiljusen uusi herrasväki -sarjasta ilmestyi kolmas osa, Merihädässä. Mika Launis kuvitti. Jusa Hämäläinen kuvitti Pikku auto ja jättikaivurin.
Angry Birds -kirjoja ilmestyi kaksi: Jari Rasin kuvittama Kadonneen aarteen arvoitus ja Jean-Michel Boeschin kuvittama Kuninkaan kaivosten arvoitus, jälkimmäinen tosin vasta Portugalissa ja Unkarissa. Angry Birds -oppimateriaalikokonaisuuteen esikouluille tein 20 tarinaa, jotka kuvitti Carlos Da Cruz, mutta niitä ei erikseen ole saatavissa.


LEHTIJUTUT

Dekkariseuran Ruumiin kulttuuri -lehteen päädyin kirjoittamaan joka numeroon. Ykkösessä ilmestyi Cotton-kirjoittaja Juhana Hintsasesta tekemäni muistokirjoitus, kakkosessa Dashiell Hammett -juttuni ”Viimeinen kokoelma ja kolme Maltan haukkaa”, kolmosessa ”David Goodisin mustavalkoinen elämä” ja nelosessa juttu Juri Nummelinin kirjasta Pulpografia Britannica. 

Länkkäriseuran Ruudinsavu-lehden joulunumeroon haastattelin Pekka Hakalaa, joka 1980-luvulla kirjoitti kymmenkunta FinnWestiä ja toimii nykyään Helsingin Sanomien Moskovan-kirjeenvaihtajana.

Valkeakoskella ja Lempäälässä ilmestyvään Koskissa-lehteen kirjoitin joka kuukausi lyhyen tarinan otsikolla Baggen Paakkelssi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti